Ψηφιακή Διασύνδεση Ιατρών για Διευκόλυνση Πολιτών και Διαφάνεια στο Σύστημα Υγείας
Ελλάδα

Ψηφιακή Διασύνδεση Ιατρών για Διευκόλυνση Πολιτών και Διαφάνεια στο Σύστημα Υγείας




Μέσω της ιστοσελίδας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι πολίτες και οι υπεύθυνοι των κρατικών φορέων έχουν τη δυνατότητα να βεβαιωθούν αν ένας γιατρός είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας. Αρκεί να πληκτρολογήσουν το επώνυμο του γιατρού και την ειδικότητά του στην πλατφόρμα www.pis.gr.

Το έργο της ψηφιακής ανασυγκρότησης του ΠΙΣ στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καταπολέμηση παράνομων ενεργειών. Η ψηφιακή διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σε μία ενιαία πλατφόρμα δημιούργησε το Εθνικό Μητρώο Ιατρών, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το νέο σύστημα.

Με αυτή την κίνηση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά μια νέα εποχή υπηρεσιών, απλοποιώντας διαδικασίες που έχουν προκαλέσει ταλαιπωρία για πολλά χρόνια. Ο ΠΙΣ δηλώνει ότι καταργούνται τα φαινόμενα αντιποίησης επαγγέλματος, οι ανακρίβειες σχετικά με την εκπαίδευση και οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι, αφού οι πολίτες μπορούν εύκολα να ελέγξουν την εγκυρότητα πληροφοριών σχετικά με τους γιατρούς.

Πηγή: news.gr