Πτώση 14χρονου από πολυκατοικία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπό έρευνα
Ελλάδα

Πτώση 14χρονου από πολυκατοικία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπό έρευνα




Διασωληνωμένος και σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 14χρονος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Χθες διαπιστώθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, το οποίο πήγε πολύ καλά, με τους γιατρούς να εκφράζουν αισιοδοξία. Παράλληλα, ο 14χρονος φέρει αρκετά κατάγματα.

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον αναφέρουν ότι δεν ασχολείται με το άθλημα του παρκούρ. Πιστεύεται ότι η πτώση μπορεί να σχετίζεται με μια πρόκληση μεταξύ παιδιών. Μαρτυρίες από περιοίκους αναφέρουν ότι άλλα παιδιά ήταν παρόντα εκείνη τη στιγμή και ότι συχνά ανήλικοι κάνουν παρκούρ στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, πηδώντας από παρακείμενη εγκαταλελειμμένη οικοδομή.

Η μάρτυρας, γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο, περιέγραψε την εμπειρία της: «Ακούσα τον θόρυβο από τα σπασμένα γυαλιά. Σήκωσα το κεφάλι μου στο παράθυρο και το είδα να πέφτει. Κατευθείαν έτρεξα να ανοίξω τον φωταγωγό. Ήταν και άλλα παιδιά στην ταράτσα, είναι μια μεγάλη παρέα. Η οικοδομή είναι ενωμένη με τη διπλανή, από εκεί που μπήκαν τα παιδιά.»

Η οικοδομή, από την οποία σημειώθηκε η πτώση, είναι νεοανεγειρόμενη. Παρά τις λαμαρίνες γύρω της λόγω διακοπής εργασιών, τα παιδιά βρίσκουν τρόπους να εισέλθουν. Λόγω της ηλικίας του, υπάρχει πιθανότητα ο 14χρονος να διακομιστεί από το Παπαγεωργίου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, κάτι που θα εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πηγή: news.gr