Πύρινη Κόλαση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με Δραματικές Επιπτώσεις και Μαζική Επιχείρηση Κατάσβεσης
Ελλάδα

Πύρινη Κόλαση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με Δραματικές Επιπτώσεις και Μαζική Επιχείρηση Κατάσβεσης




Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε δασική περιοχή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας έχει τεθεί σε ύφεση. Δυστυχώς, δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφής.

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 570 πυροσβέστες, οι οποίοι είναι οργανωμένοι σε 28 ομάδες δασοκομάντος, συνοδευόμενοι από 160 οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης εθελοντές, ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Σημαντική είναι και η συνδρομή από δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αεροπορικές δυνάμεις υποστηρίζουν την επιχείρηση με έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει ρόλο συντονισμού, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη, τα δύο από την Ιταλία και το ένα από την Κροατία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία, με τη βοήθεια που περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη τύπου CL-415.

Πηγή: news.gr