Πυρκαγιές στην Ηλεία Κινητοποίηση Πυροσβεστικών Δυνάμεων για Καταστολή και Έρευνα Αιτίων
Ελλάδα

Πυρκαγιές στην Ηλεία Κινητοποίηση Πυροσβεστικών Δυνάμεων για Καταστολή και Έρευνα Αιτίων




Εννέα πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από το πρωί σε διάφορες περιοχές του νομού Ηλείας, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών. Ήδη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται επί τόπου για να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στις σημερινές φωτιές.

Στην Νέα Μανωλάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται ακούραστα για να ελέγξουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και εννέα ελικόπτερα συμβάλλουν στις ρίψεις νερού από αέρος. Επιπλέον, υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέχουν υποστήριξη στο έργο των πυροσβεστών.

Ακόμη, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις στην περιοχή του Γερακίου, Δήμου Ήλιδας, όπου η φωτιά επηρεάζει δασική έκταση. Στο μέτωπο της φωτιάς δουλεύουν 188 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 62 οχήματα, ενώ οι ρίψεις νερού από αέρος διεξάγονται συνεχώς από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, και μεταβαίνει και ο αρχηγός, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, για να διασφαλιστεί ότι οι δυνάμεις θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές με αποτελεσματικότητα.

Πηγή: news.gr