Σοβαρό Περιστατικό Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο με Συρμό του Προαστιακού να Εισέρχεται σε Γραμμή Μετρό
Ελλάδα

Σοβαρό Περιστατικό Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο με Συρμό του Προαστιακού να Εισέρχεται σε Γραμμή Μετρό




Νέο περιστατικό ασφαλείας καταγράφηκε στις 9 Οκτωβρίου, όταν συρμός του Προαστιακού εισήλθε σε γραμμή του Μετρό στη Δούκισσας Πλακεντίας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβεβαίωσε το γεγονός μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 και ανέφερε ότι παρατηρήθηκε λάθος από τον ρυθμιστή κυκλοφορίας, ο οποίος τιμωρήθηκε. Ευθύνες αποδόθηκαν και στον μηχανοδηγό της Hellenic Train, ο οποίος φέρεται να παραβίασε δύο φωτοσήματα.

Η Hellenic Train έχει ανακοινώσει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού και θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών, με το προσωπικό που εμπλέκεται να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Τερεζάκης τόνισε ότι οι δικλείδες ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν κατά το περιστατικό. Εντούτοις, θα εξεταστούν επίσης οι ισχυρισμοί του μηχανοδηγού, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η Hellenic Train δεσμεύεται να τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για τους εργαζόμενούς της, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πηγή: news.gr