«Σοβαρός ξυλοδαρμός 4χρονου με αυτισμό σε σχολείο και οι συνέπειες για την οικογένεια»
Ελλάδα

«Σοβαρός ξυλοδαρμός 4χρονου με αυτισμό σε σχολείο και οι συνέπειες για την οικογένεια»




Μια μητέρα κατήγγειλε ότι ο 4χρονος γιος της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 5χρονα παιδιά κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο σχολείο. Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί, που έχει αυτισμό, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς που του προκάλεσαν τόση ζημιά ώστε να χρειαστεί να αφαιρέσει τα 4 μπροστινά του δόντια και να υποβάλλεται σε ειδικές θεραπείες για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή Live News, δήλωσε ότι, αρχικά, δεν της φάνηκε ότι το περιστατικό ήταν σοβαρό και γι’ αυτό δεν εγκατέλειψε τη δουλειά της. Όταν παρέλαβε το παιδί, παρατήρησε ότι τα ούλα του ήταν μαυρισμένα και υπήρχε ροή αίματος. Το παιδί της ανέφερε ότι δύο μεγαλύτερα παιδιά το χτύπησαν στο σχολείο. Η μητέρα τόνισε ότι το παιδί του αναλογικά με τις ανάγκες του θα έπρεπε να έχει παράλληλη υποστήριξη, η οποία φαίνεται να μην ήταν παρούσα εκείνη τη στιγμή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Αλεξανδρής, ανέφερε στο Live News ότι η μητέρα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση από το σχολείο σχετικά με το περιστατικό για περισσότερο από 10 μέρες. Υπογράμμισε επίσης ότι, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, η σοβαρότητα του τραύματος απαιτούσε εξαγωγή των δοντιών και προτείνεται η τοποθέτηση μασέλας για να καλύψει τα κενά για αισθητικούς λόγους. Ο γιατρός υποστήριξε ότι το χτύπημα φαίνεται να προήλθε από κάτω προς τα πάνω, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να οφείλεται σε κλωτσιές ή μπουνιές.

Πηγή: news.gr