Συμπλοκή μαθητών στο Λαύριο αναδεικνύει το πρόβλημα της βίας ανάμεσα στους ανηλίκους
Ελλάδα

Συμπλοκή μαθητών στο Λαύριο αναδεικνύει το πρόβλημα της βίας ανάμεσα στους ανηλίκους




Μια σοκαριστική συμπλοκή μαθητών έλαβε χώρα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ του Λαυρίου, με αποτέλεσμα δύο μαθητές να τραυματιστούν από μαχαίρι. Το επεισόδιο εντάσσεται σε μια ανησυχητική σειρά περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων που έχουν σημειωθεί πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο ομάδες ανηλίκων είχαν εδραιωμένη αντιπαλότητα για λόγους που παραμένουν άγνωστοι.

Μητέρα ενός μαθητή του σχολείου μίλησε στο Star.gr και υπογράμμισε ότι η κατάσταση είχε κλιμακωθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες, με μια «σύρραξη» να είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ομάδα μαθητών από την Κερατέα και ομάδα από το Λαύριο είχαν κόντρα χωρίς ουσιαστικό λόγο, κάτι που συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπου οι αφορμές για τη βία είναι συνήθως ασήμαντες.

Η μητέρα περιγράφει πώς όλα ξεκίνησαν από έναν απλό καυγά, ο οποίος γρήγορα πλησιάσε σε έναν προγραμματισμένο «ραντεβού» για συμπλοκή, εν μέσω βίας που περιλάμβανε μαχαίρια. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι «τουλάχιστον πέντε παιδιά είχαν μαχαίρια» κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αν και αρχικά αναφέρθηκε ότι μόνο ένα μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε. Ευτυχώς, μόνο ένα από τα μαθητές πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν αμέσως στο σημείο και προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Πηγή: news.gr