Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίθεση στη Γλυφάδα και το διαδικτυακό πόλεμο ανάμεσα σε ανήλικες
Ελλάδα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίθεση στη Γλυφάδα και το διαδικτυακό πόλεμο ανάμεσα σε ανήλικες




Η παρέμβαση της δικαιοσύνης και η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν σταματήσει την αναταραχή στα social media, που πυροδότησε ο άγριος ξυλοδαρμός της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικές της. Νέες απειλητικές μηνύματα συνεχίζουν να κατευθύνονται κατά της 14χρονης, συνοδευόμενα από διαδικτυακά καλέσματα για εκδίκηση σε βάρος των ατόμων που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Κάποιες από τις παριστάμενες στον ξυλοδαρμό προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν, δηλώνοντας σε βίντεο ότι δεν συμμετείχαν ενεργά.

Λίγες ημέρες πριν τον άγριο ξυλοδαρμό, συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, η 14χρονη είχε ήδη αντιμετωπίσει μια σοβαρή επίθεση από μια συμμαθήτριά της, η οποία της είχε δημιουργήσει πολλές δυσκολίες. Αυτή η επίθεση, που συνέβη στις 7 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιοποιήθηκε από το MEGA. Αφού η δράστιδα πληροφορήθηκε ότι το βίντεο θα χρησιμοποιούνταν για καταγγελία στην αστυνομία, άρχισε να απειλεί την 14χρονη μέσω social media. «Μόνο αυτό σου λέω, στείλε το τώρα το βίντεο, μη γίνει χαμός», ήταν ένα από τα μηνύματα που προηγήθηκαν της επίθεσης.

Παράλληλα, στην έρευνα για τον ξυλοδαρμό στη Γλυφάδα, τουλάχιστον τρία κορίτσια έχουν βρεθεί υπό έλεγχο. Μια ανήλικη δημοσίευσε μια φωτογραφία στα social media, στην οποία φαίνεται να κρατά όπλο εντός σχολικής αίθουσας. Οι αρχές εξετάζουν τη γνησιότητα του όπλου, καθώς και την προέλευση και το χρόνο ανάρτησης της φωτογραφίας.

Πηγή: news.gr