«Συγκλονιστική Υπόθεση Κατηγορούμενων Αδερφών για Θάνατο 28χρονου Ξαδέρφου»
Ελλάδα

«Συγκλονιστική Υπόθεση Κατηγορούμενων Αδερφών για Θάνατο 28χρονου Ξαδέρφου»




Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση δύο αδερφών, 17 και 19 ετών, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου ξάδερφου τους στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, το θύμα είχε ενοχλήσει συνεχώς τα παιδιά, τα οποία είχε κακοποιήσει σεξουαλικά χρόνια πριν. Ο Κούγιας ανέφερε ότι ο 28χρονος συνέχιζε να ενοχλεί τους δύο αδερφούς ακόμη και πρόσφατα, παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις να σταματήσει.

Ο δικηγόρος χαρακτήρισε τους αδερφούς ως «πολύ συγκροτημένα παιδιά» και σημείωσε πως ο ένας είναι αριστούχος φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, ενώ ο άλλος αριστούχος μαθητής στην Γ’ Λυκείου. Μίλησε μόνο τηλεφωνικά με αυτούς, καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κούγιας είπε ότι τουλάχιστον 15 μάρτυρες ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικά με τις προσπάθειες που έγιναν για να αποτραπεί η επαφή του θύματος με τα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα των κατηγορούμενων είναι συγκλονισμένη και ανήσυχη, διότι δεν ήθελε να γίνει καταγγελία για τα προηγούμενα περιστατικά, φοβούμενη ότι θα προκληθούν περαιτέρω προβλήματα στην οικογένεια.

Ο ποινικολόγος τόνισε ότι σε τέτοιες υποθέσεις είναι σημαντικό να εξετάζονται οι ανθρώπινες συμπεριφορές, καθώς οι ποινές που ενδέχεται να επιβληθούν μπορεί να είναι μικρές ακόμη και στην περίπτωση αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η ποινή μπορεί να αρχίζει από τα δύο χρόνια, αναφέροντας παραδείγματα άλλων υποθέσεων με μικρές ποινές.

Πηγή: news.gr