Σύλληψη Ατόμων σε Παρέμβαση Στο Διατηρητέο Κτίριο Libertatia στη Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Σύλληψη Ατόμων σε Παρέμβαση Στο Διατηρητέο Κτίριο Libertatia στη Θεσσαλονίκη




Περίπου 100 άτομα εισήλθαν την Τρίτη 24/9 στο διατηρητέο κτίριο που φιλοξενούσε εδώ και χρόνια την κατάληψη “Libertatia” στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας το σφραγισμένο χώρο. Οργανώθηκε πάρτι με ζωντανή μουσική και ακούστηκαν συνθήματα. Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις.

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ3, Λία Χριστάρα, ενημέρωσε ότι οι Αρχές προχώρησαν σε 19 προσαγωγές ατόμων γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού. Στις 5 τα ξημερώματα, οι Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση και το κτίριο εκκενώθηκε.

Η Λεωφόρος Στρατού, η οποία είχε κλείσει από την Καυτατζόγλου έως την Παπαναστασίου, άνοιξε ξανά για την κυκλοφορία και δεν αναφέρθηκαν επεισόδια. Το διατηρητέο κτίριο είχε υποστεί ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018, και από τότε, άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο προσπαθούν να το επισκευάσουν, προχωρώντας σε διάφορες εργασίες και καταλήψεις.

Η Αστυνομία είχε προηγήσει αρκετές επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυτών των ατόμων, πραγματοποίησε προσαγωγές και συλλήψεις. Η τελευταία επιχείρηση σημειώθηκε στο τέλος του προηγούμενου μήνα και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 ατόμων. Μετά από εκείνη την επιχείρηση, ο χώρος σφραγίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: news.gr