Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Αθήνα για ανθρωποκτονία στη Σουηδία
Ελλάδα

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Αθήνα για ανθρωποκτονία στη Σουηδία




Δύο αλλοδαποί, μία 55χρονη και ένας 37χρονος, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις σουηδικές Αρχές. Οι κατηγορίες αφορούν ανθρωποκτονία και υποκίνηση στο φόνο της συζύγου του 37χρονου.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι, μαζί με άλλα πέντε άτομα που επίσης συνελήφθησαν στη Σουηδία κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης επιχείρησης, οργάνωσαν και διέπραξαν τη δολοφονία της 27χρονης συζύγου του άνδρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά από συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ελληνικών και σουηδικών Αρχών, σχηματίστηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Τμήματος Αναζητήσεων. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, οι Αρχές εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντός της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet, εγγράφων και ρουχισμού, από τα οποία θα συλλεχθούν στοιχεία που θα σταλούν στις σουηδικές Αρχές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πηγή: news.gr