Σύλληψη Σπείρας που Εξαπατούσε Ιλικιωμένους Τηλεφωνικά με Ψεύτικες Ιστορίες
Ελλάδα

Σύλληψη Σπείρας που Εξαπατούσε Ιλικιωμένους Τηλεφωνικά με Ψεύτικες Ιστορίες




Συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο άτομα, μία γυναίκα από την Ουκρανία και ο Έλληνας φίλος της, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν σε σπείρα που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της «συμμορίας» και της «απάτης από κοινού», ενώ ο άνδρας αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για παραβάσεις περί όπλων.

Η αστυνομία εντόπισε τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα». Σε τρεις μόνο περιπτώσεις, καταγράφηκε ότι είχαν αποσπάσει συνολικά 73.300 ευρώ από ηλικιωμένους, σε όλη τη διάρκεια της δράσης τους. Ειδικότερα, τους απευθύνθηκε αρχικά άγνωστος συνεργός τους, υποδυόμενος τον ιατρό, και ενημέρωσε μία ηλικιωμένη για δήθεν χειρουργική επέμβαση της κόρης της μετά από τροχαίο ατύχημα, ζητώντας το ποσό των 70.000 ευρώ.

Στις 1η Οκτώβρη, η Ουκρανή μετέβη στην περιοχή των Ιωαννίνων με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο φίλος της, όπου παρέλαβε από ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και τιμαλφή. Μέσα από μεθοδικές ενέργειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες δεν δρούσαν μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις απάτης φέτος το καλοκαίρι, με συνολική λεία 73.300 ευρώ, που αποσπάστηκαν από ηλικιωμένες γυναίκες σε Σύρο, Κεφαλονιά και Φλώρινα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του συλληφθέντα, ένας σουγιάς και 400 ευρώ, τα οποία θεωρούνται προϊόντα της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζει τις έρευνες για ανακάλυψη άλλων συνεργών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή: news.gr