«Συναρπαστική Ληστεία με Γεμάτη Χρηματαποστολή στο Λαύριο»
Ελλάδα

«Συναρπαστική Ληστεία με Γεμάτη Χρηματαποστολή στο Λαύριο»




Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στο Λαύριο, όταν τέσσερις άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορούσαν λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, και υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 1 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας έξω από το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo. Οι δράστες περίμεναν υπομονετικά να βγουν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής με τις εισπράξεις και σχεδίασαν τη δράση τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ληστές εγκλώβισαν το όχημα της χρηματαποστολής, με έναν εξ αυτών να πειράζει τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο. Στη συνέχεια, ρίχνοντας μπογιά στο παρμπρίζ, τοποθέτησαν μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Ένας από αυτούς, ενώ κρατούσε καλάσνικοφ, απείλησε τον οδηγό προκειμένου να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να πάρουν 15 σάκους γεμάτους χρήματα από το όχημα, με το συνολικό ποσό να εκτιμάται γύρω στα 1 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά τη ληστεία, αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους υπαίτιους. Επίσης, ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τις κινήσεις των δραστών και να παρακολουθήσουν το δρομολόγιό τους.

Πηγή: news.gr