Συνελήφθη 37χρονος για μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Αρκαδία
Ελλάδα

Συνελήφθη 37χρονος για μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Αρκαδία




Ένας 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην Τρίπολη, όπου ανακαλύφθηκε μια μεγάλη φυτεία κάνναβης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης εντόπισαν 1.253 δενδρύλλια κάνναβης σε μια απομονωμένη δασική περιοχή. Η φυτεία εκτεινόταν σε συνολική έκταση περίπου 35 στρεμμάτων και είχε διαμορφωθεί ειδικά για την καλλιέργεια των ναρκωτικών.

Στο χώρο της φυτείας καλλιεργούνταν δενδρύλλια ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους πόρους που σχετίζονταν με την καλλιέργεια. Οι αστυνομικοί βρήκαν μια ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1 τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων, εργαλεία καλλιέργειας, σκεύη αποξήρανσης και σκηνές διαμονής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ελικόπτερο τύπου «Super Puma» για τη μεταφορά των μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και του εξοπλισμού. Η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή του 37χρονου στη χώρα προέλευσής του θα κινηθεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Η δικογραφία σε βάρος του περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Υπολογίζεται ότι οι καλλιεργητές των ναρκωτικών θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη της τάξης των 10 εκατ. ευρώ από την επιχείρησή τους.

Πηγή: news.gr