Θάνατος γυναίκας και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Κω
Ελλάδα

Θάνατος γυναίκας και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Κω




Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Κω, μετά από την ανατροπή λέμβου που μετέφερε 16 αλλοδαπούς. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα υπόλοιπα 15 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν από πλωτό του λιμενικού στο λιμάνι του νησιού.

Παράλληλα, εντοπίστηκε ένα ξύλινο σκάφος 23 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, στο οποίο επέβαιναν 78 άτομα. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Επίσης, ένα ιστιοφόρο σκάφος με 70 αλλοδαπούς εντοπίστηκε στα ανατολικά του Μεσσηνιακού Κόλπου και περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο σημαίας Παναμά, με τη συμμετοχή πλωτού του Λιμενικού. Αυτοί οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Όλες οι επιχειρήσεις ήταν υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Αυγούστο του 2024, συνέλαβαν 2.840 αλλοδαπούς για παράτυπη είσοδο στη χώρα μας, με 19 από αυτούς να εντοπίζονται στην ελληνική επικράτεια και να έχουν προορισμό την ΕΕ. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, 88 διακινητές συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν 49 σκάφη και 3 οχήματα.

Πηγή: news.gr