Τραγική Εξέλιξη από την Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο Άνδρες Χάνονται Προσπαθώντας να Σώσουν Φίλο τους
Ελλάδα

Τραγική Εξέλιξη από την Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο Άνδρες Χάνονται Προσπαθώντας να Σώσουν Φίλο τους




Τραγικό ήταν το παιχνίδι της μοίρας για δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που οι σοροί τους βρέθηκαν κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες από την Κυριακή 29/9. Οι δύο άνδρες απεγνωσμένα προσπάθησαν να σώσουν τον φίλο τους, ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο στο μαντρί του, αλλά τελικά βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η τοπική κοινωνία και οι οικογένειές τους είναι σοκαρισμένες από την ανείπωτη τραγωδία. Ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, τόνισε ότι ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του παιδί. Σημείωσε ότι οι άνδρες ήταν άνθρωποι με αγάπη για τους συγχωριανούς τους και ότι έτρεξαν να βοηθήσουν, χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι εθελοντές.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τις απώλειες και χαρακτήρισε την ημέρα ως πολύ δύσκολη για την περιοχή, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να πλησιάσουν την περιοχή του μαντριού με τα μηχανάκια τους, αλλά η φωτιά τους κύκλωσε. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα. «Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε», εξήγησε ο κ. Γκιόλης, προσθέτοντας πως το συμβάν έγινε στις 9 το βράδυ, και όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να τους βρουν, καθώς δεν σήκωναν τα τηλέφωνα λόγω της κακής σήματος στην περιοχή.

Πηγή: news.gr