Τραγικό Σκηνικό Οικογενειακής Βίας στην Κέρκυρα: Η Μητέρα Καλείται σε Απολογία για τη Δολοφονία του Συζύγου της
Ελλάδα

Τραγικό Σκηνικό Οικογενειακής Βίας στην Κέρκυρα: Η Μητέρα Καλείται σε Απολογία για τη Δολοφονία του Συζύγου της




Προθεσμία για την απολογία της πήρε η 49χρονη Ρωσίδα, που φέρεται να είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του 68χρονου συζύγου της στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Η κατηγορία που της απευθύνεται περιλαμβάνει ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως επίσης και οπλοφορία και οπλοχρησία. Κρατείται προσωρινά μέχρι τη μέρα της απολογίας της και η τύχη της θα κριθεί από ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Γεράσιμο Γραμμένο, η 49χρονη υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της την πίεσε και την απείλησε για ερωτική συνεύρεση, στην οποία εκείνη δεν συναίνεσε, με αποτέλεσμα να προκύψει έντονος καυγάς. Αν και παραδέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγό της, ισχυρίζεται ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη.

Η ίδια αρνείται ότι το 11χρονο κορίτσι τους ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, και υποστηρίζει ότι κοιμόταν στο δωμάτιό του. Αφού διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της ήταν αιμόφυρτος στο πάτωμα, έκανε προσπάθειες για να του παρέχει πρώτες βοήθειες και ανάνηψη. Μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρός, σύμφωνα με την κατάθεσή της, μάζεψε τα αίματα για να μην καταθλίψει το παιδί με την εικόνα αυτή και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι.

Αφού ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και κάλεσαν την Αστυνομία, με το παιδί να μιλά στην αστυνομία παρουσία της μητέρας του. Όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ, η 49χρονη δήλωσε ότι είχε πιει ελάχιστα την ημέρα εκείνη. Υπογραμμίζεται ότι το παιδί βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον, σε φιλική οικογένεια, με εντολή του εισαγγελέα και με τη συγκατάθεση του ίδιου του παιδιού.

Πηγή: news.gr