Βροχές και αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια της χώρας σήμερα Κυριακή
Ελλάδα

Βροχές και αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια της χώρας σήμερα Κυριακή




Σήμερα, Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις και λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα Επτάνησα. Στα πελάγη θα πνέουν τοπικά ισχυροί άνεμοι, και θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά, ανατολικά και νότια μέρη της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και των Νότιων Επτανήσων, καθώς και πιθανές τοπικές ομβροπτώσεις στα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες βόρειες περιοχές από 3 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα είναι από 9 έως 21 βαθμούς, με τις περιοχές της Ήπειρου να έχουν θερμοκρασίες από 9 έως 23 βαθμούς. Στα Επτάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, με αναμένομενη σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Για αυριανές προβλέψεις, περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και σχεδόν αίθριο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγή: news.gr