Αυξανόμενα κρούσματα μόλυνσης από E.coli στις ΗΠΑ μετά από γεύματα στα McDonald’s
Κόσμος

Αυξανόμενα κρούσματα μόλυνσης από E.coli στις ΗΠΑ μετά από γεύματα στα McDonald’s




Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από το βακτήριο E.coli (Εσερίχια κόλι) στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να ανακοινώνουν ότι οι μολύνσεις φτάνουν πλέον τους 75. Τουλάχιστον 22 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, και οι λοιμώξεις έχουν καταγραφεί σε 13 πολιτείες, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA). Δύο από αυτούς τους ασθενείς έχουν πάθει αιμολυτικό-ουραιμικό σύνδρομο, με τον κίνδυνο σοβαρής νεφρικής ανεπάρκειας, ενώ έχει καταγραφεί και μία θανάσιμη περίπτωση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι όλοι οι ασθενείς που ρωτήθηκαν είχαν καταναλώσει φαγητό από τα McDonald’s, με 39 από αυτούς να αναφέρουν συγκεκριμένα ότι είχαν φάει ένα συγκεκριμένο χάμπουργκερ. Η FDA εργάζεται για να διαπιστώσει αν τα κρεμμύδια είναι η πηγή της επιδημίας, και η εταιρεία “Taylor Farms”, προμηθευτής κομμένων κρεμμυδιών στα McDonald’s, ανακοίνωσε εθελοντικά την ανάκλησή τους. Σε απάντηση στη κατάσταση, τα McDonald’s αποφάσισαν να αποσύρουν τα κρεμμύδια από τα εστιατόριά τους στις πολιτείες με κρούσματα μόλυνσης και ανέστειλαν την προμήθεια κρεμμυδιών από την Taylor Farms.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα εκτός ΗΠΑ, αν και δύο προσφυγές έχουν ήδη υποβληθεί από ασθενείς, με κάθε μία να ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 50.000 δολαρίων. Ο Έρικ Στίλι, κάτοικος Κολοράντο, επισκέφθηκε το McDonald’s στις 4 Οκτωβρίου και άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα δύο ημέρες αργότερα, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία, με τον δικηγόρο των εναγόντων, Ρον Σάιμον, να δηλώνει ότι αυτή η επιδημία θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο σοβαρές που έχει συμβεί φέτος. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς ανακάμπτουν χωρίς θεραπεία, αν και κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως πόνους στην κοιλιά, διάρροια και εμετούς, που συνήθως διαρκούν τρεις έως τέσσερις ημέρες.

Πηγή: news.gr