Αλλαγές στην πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με τον Νετανιάχου και η αβεβαιότητα γύρω από τον θάνατο του διαδόχου του Νασράλα
Κόσμος

Αλλαγές στην πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με τον Νετανιάχου και η αβεβαιότητα γύρω από τον θάνατο του διαδόχου του Νασράλα




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του εργάζεται για την αλλαγή της πραγματικότητας στη Μέση Ανατολή, με στόχο την αποτροπή μιας νέας 7ης Οκτωβρίου, ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. «Αλλάζουμε την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στο πεδίο για χάρη των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα «επτά μέτωπα» που αντιμετωπίζει η χώρα του, περιλαμβάνοντας τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράν, την Υεμένη και το Ιράκ.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, το Ισραήλ δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πιθανού διαδόχου του Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ. Η δήλωση αυτή ήρθε στο φως μετά από πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν είχε στοχοθετηθεί κατά τη διάρκεια ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νταβίντ Μένσερ, επεσήμανε σε διαδικτυακή ενημέρωση: «Δεν έχουμε αυτήν την επιβεβαίωση ακόμη. Όταν επιβεβαιωθεί… θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα των IDF (ισραηλινού στρατού)».

Χθες, αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το Ισραήλ εμποδίζει τις έρευνες και τις επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο Σαφιεντίν κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στα νότια προάστια της Βηρυτού την προηγούμενη Πέμπτη.

Πηγή: news.gr