Ανάγκη Αλληλεγγύης και Αντίστασης μεταξύ Μουσουλμανικών Εθνών σύμφωνα με τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ
Κόσμος

Ανάγκη Αλληλεγγύης και Αντίστασης μεταξύ Μουσουλμανικών Εθνών σύμφωνα με τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ




Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξέφρασε τη θέση του σχετικά με την ισραηλινή επιθετικότητα, δηλώνοντας ότι «δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε». Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου κηρύγματός του μετά από πέντε χρόνια, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τον Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ, στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα στην Τεχεράνη.

Ο Χαμενεΐ τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των μουσουλμανικών εθνών, λέγοντας ότι «τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» και ότι «η πολιτική του Κορανίου με τους Μουσουλμάνους είναι ότι τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους». Από την πλευρά του Ιράν, υποστήριξε ότι η πρόσφατη στρατιωτική δράση των δυνάμεών του ήταν «απολύτως νόμιμη και θεμιτή», υπογραμμίζοντας το δικαίωμα των χωρών να αμύνονται σε επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον ηγέτη, είναι κρίσιμο για κάθε μουσουλμανικό κράτος να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στην επιθετικότητα. «Αν ο εχθρός πετύχει τους στόχους του σε μια χώρα, θα επιτεθεί σε άλλες χώρες», προειδοποίησε. Επίσης, ανέφερε ότι κάθε κράτος θα πρέπει να βοηθήσει άλλες χώρες που πλήττονται από επιθέσεις, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Αναφερόμενος στο Ισραήλ, δήλωσε ότι «οι σιωνιστές υποκρίνονται ότι κερδίζουν μέσω δολοφονιών και σκοτώνοντας πολίτες».

Πηγή: news.gr