Απαραίτητη η Κατάπαυση του Πυρός και η Αποκλιμάκωση της Κρίσης στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
Κόσμος

Απαραίτητη η Κατάπαυση του Πυρός και η Αποκλιμάκωση της Κρίσης στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ




Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, καθώς ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη αυξάνονται την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε Λίβανο και Γάζα. «Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, τόσο σε ό,τι αφορά αυτά που συμβαίνουν στον Λίβανο όσο και, φυσικά, στη Γάζα», επισήμανε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιθέσεις εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ. «Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για αυτόν τον σκοπό, αλλά είναι απαραίτητο να σταματήσουν αυτοί οι πόλεμοι και πρέπει οπωσδήποτε να αποκλιμακώσουμε όσα συμβαίνουν στην περιοχή», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Χάρις επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τρέχουσες εξελίξεις είναι πρωτόγνωρες και πως η ιστορία θα αναγνωρίσει τις ενέργειες του προεδρικού γραφείου. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Λας Βέγκας, επισημαίνοντας ότι οι ισχυρισμοί των ιστορικών επικεντρώνονται στην κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε.

Πηγή: news.gr