Απειλή και Ελπίδα από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ προς τον Λαό του Ιράν
Κόσμος

Απειλή και Ελπίδα από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ προς τον Λαό του Ιράν




Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τον λαό του Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, απευθύνει άμεσες και σοβαρές προειδοποιήσεις. Ο Νετανιάχου δήλωσε, «Η στιγμή που το Ιράν θα απελευθερωθεί θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος. Τότε, οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός και ο περσικός, θα μπορέσουν επιτέλους να ζήσουν σε ειρήνη».

Στο μήνυμά του, τόνισε πως οι Ιρανοί πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι ότι το Ισραήλ τους υποστηρίζει και ότι το καθεστώς στο Ιράν συνεχίζει να υποτάσσει τον λαό τους, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει την περιοχή σε ένα βαθύτερο σκοτάδι και προκήρυξε πολέμους για την υπεράσπιση άλλων περιοχών, όπως ο Λίβανος και η Γάζα.

Η δήλωση του Νετανιάχου πραγματοποιήθηκε μόλις λίγη ώρα μετά από τη δήλωση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών στο AFP, ο οποίος ανέφερε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να αποστείλει μαχητές στον Λίβανο ή στη Γάζα, και ότι θα αντιδράσει στο Ισραήλ μόνο εάν απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα.

Το μήνυμα του Νετανιάχου αναδεικνύει τη ραγδαία κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, υποδεικνύοντας την επιθυμία του Ισραήλ να δείξει την υποστήριξή του στους Ιρανούς πολίτες, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής του καθεστώτος τους.

Πηγή: news.gr