Απροθυμία Δικαιοσύνης για Καταδίκη Υπόπτου στην Υπόθεση ΜακΚάν
Κόσμος

Απροθυμία Δικαιοσύνης για Καταδίκη Υπόπτου στην Υπόθεση ΜακΚάν




Δικαστήριο στη γερμανική πόλη Μπρούνσβικ αθώωσε έναν ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς η δικαστής διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχθηκαν μεταξύ 2000 και 2017. Η απόφαση αυτή αντέτεινε την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί ως ύποπτος στην υπόθεση της μικρής Βρετανίδας. Η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση.

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε την 3η Μαΐου 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο. Η υπόθεση προκάλεσε σημαντική δημοσιότητα, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και στην Πορτογαλία, με πολλές διασημότητες όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο να συμμετέχουν στην εκστρατεία για τον εντοπισμό της. Παρά τις εκτενείς έρευνες, η τύχη της Μαντλίν παραμένει άγνωστη και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πτώμα.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, που είναι 40 ετών, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν. Αυτός ο άνδρας εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία και έχει χαρακτηριστεί από τους Γερμανούς ανακριτές ως υπότροπος παιδεραστής. Στη δίκη, οι εισαγγελείς ζήτησαν 15ετή ποινή κάθειρξης, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε την αθώωση, υποστηρίζοντας ότι η δίκη του ήταν αποτέλεσμα της φήμης της υπόθεσης ΜακΚάν.

Ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας. Αν και η απόφαση δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην υπόθεση της Μάντι, τόνισε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα έκδοσης νέου εντάλματος σύλληψης πριν από την απελευθέρωση του Μπρίκνερ, αν προκύψουν νέα στοιχεία. Παράλληλα, εξέφρασε αβεβαιότητα σχετικά με το αν τα αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση της Μάντι θα είναι επαρκή για ενδεχόμενη νέα σύλληψη.

Πηγή: news.gr