Διεθνής Κλήση για Μέτρα κατά των Ισραηλινών Επιθέσεων στο Λίβανο
Κόσμος

Διεθνής Κλήση για Μέτρα κατά των Ισραηλινών Επιθέσεων στο Λίβανο





Η Τουρκία εξέφρασε χθες, Δευτέρα, τη δυσαρέσκειά της για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο, τις οποίες χαρακτήρισε «προσπάθειες να συρθεί η περιοχή στο χάος». Ζήτησε μάλιστα την υιοθέτηση διεθνών μέτρων και την διακοπή της υποστήριξης προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ προκάλεσαν τον θάνατο 492 ανθρώπων χθες και ανάγκασαν χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να προστατευτούν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, επισημάνθηκε ότι οι χώρες που «υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ» στην πραγματικότητα ενισχύουν τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη στρατηγική του να «χύσει αίμα» για πολιτικά συμφέροντα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι θεσμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η διεθνής κοινότητα, να λάβουν χωρίς καθυστέρηση τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε το τουρκικό υπουργείο.

Πηγή: news.gr