Δίκη για την ανθρωποκτονία της 10χρονης Σάρας Σαρίφ με συμμετοχή του πατέρα και της μητριάς της
Κόσμος

Δίκη για την ανθρωποκτονία της 10χρονης Σάρας Σαρίφ με συμμετοχή του πατέρα και της μητριάς της




Ο πατέρας της 10χρονης Σάρας Σαρίφ, ο Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι «τη χτύπησα πάρα πολύ». Η Σάρας βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι της στο Ουόκινγ, μια πόλη στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, με τους εισαγγελείς να δηλώνουν ότι υπέστη «σοβαρή και επαναλαμβανομένη βία».

Η δίκη του Ουρφάν Σαρίφ, της μητριάς του Σάρας, Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών, και του θείου της, Φαϊζάλ Μαλίκ, 29 ετών, διεξάγεται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου. Κανένας από τους τρεις δεν παραδέχεται την ενοχή τους και όλοι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για τον θάνατο της μικρής.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς ανέφερε ότι ο Ουρφάν Σαρίφ τηλεφώνησε στη βρετανική αστυνομία αφότου είχε διαφύγει στο Πακιστάν, χρησιμοποιώντας μια φράση που προκάλεσε απορίες: «την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Η εισαγγελία υπογράμμισε ότι ο Σαρίφ ομολόγησε ότι χτύπησε τη Σάρα, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει. Επιπλέον, βρέθηκε ένα σημείωμα με τη γραφή του δίπλα στο σώμα της κόρης του, στο οποίο ανέφερε: «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όμως, τα έχασα».

Ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στη βία και την κακομεταχείριση που οδήγησε στον θάνατο της Σάρας. Η Μπατούλ κατηγορεί τον Σαρίφ ότι είναι ένας «βίαιος άνθρωπος που ήθελε να επιβάλει την πειθαρχεία», ενώ ο Μαλίκ υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει για κανένα περιστατικό κακοποίησης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Πηγή: news.gr