Δημοσκόπηση Αποκαλύπτει Οριακές Διαφορές Μεταξύ Τραμπ και Χάρις σε Κρίσιμες Πολιτείες
Κόσμος

Δημοσκόπηση Αποκαλύπτει Οριακές Διαφορές Μεταξύ Τραμπ και Χάρις σε Κρίσιμες Πολιτείες




Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο, φαίνεται να υπερέχει της Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών, όσον αφορά την ικανότητά τους να διαχειριστούν κρίσεις, όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Wall Street Journal που διεξήχθη σε επτά σημαντικές πολιτείες, οι οποίες είναι πιθανό να καθορίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η Χάρις και ο Τραμπ έχουν μικρές διαφορές στην υποστήριξη που λαμβάνουν, με την Χάρις να προηγείται ελάχιστα στις πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια και του Μίσιγκαν. Από την άλλη, ο Τραμπ έχει το προβάδισμα στην Νεβάδα και στην Πενσιλβάνια, ενώ τα ποσοστά τους κοντεύουν στην Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν. Η δημοσκόπηση διεξήχθη με τη συμμετοχή 600 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου, με περιθώριο στατιστικού λάθους τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων ανά πολιτεία.

Τα αποτελέσματα αυτά αντικατοπτρίζουν έναν προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται με την ελάχιστη ποσοστιαία διαφορά, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Οι ψηφοφόροι φαίνεται να ανησυχούν για ζητήματα όπως η οικονομία, η μετανάστευση, τα δικαιώματα των γυναικών και οι δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ. Επιπλέον, η Χάρις έχει πιθανότητες να κερδίσει μία μικρή πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων αν διατηρήσει το προβάδισμά της στις πολιτείες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστά 50% έναντι 39% στη διαχείριση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, και με 48% έναντι 33% σχετικά με την κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: news.gr