Διπλωματία και Στρατιωτική Δύναμη: Η Ασφάλεια του Ισραήλ απαιτεί Πολιτική Προοπτική
Κόσμος

Διπλωματία και Στρατιωτική Δύναμη: Η Ασφάλεια του Ισραήλ απαιτεί Πολιτική Προοπτική




Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, τόνισε τη σημασία της διπλωματίας στην πολυπλοκή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. «Η στρατιωτική επιτυχία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο μιας πολιτικής προοπτικής», δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλεια του Ισραήλ δεν μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά με στρατιωτικά μέσα.

«Για να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να επιτραπεί στους εκτοπισμένους να ξαναβρούν τη θέση τους, έχει έρθει η ώρα της διπλωματίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τη γαλλο-αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στον Λίβανο, η οποία παραμένει ενεργή.

Επιπλέον, ο Μπαρό επισήμανε ότι η Χεζμπολάχ φέρει ουσιαστική ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας στον Λίβανο, επισημαίνοντας πως η κατάσταση αυτή ενδέχεται να βυθίσει τη χώρα σε αταξία. Είπε ότι «η βία απειλεί την ασφάλεια του Ισραήλ ακόμη περισσότερο σήμερα», προειδοποιώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην περιοχή.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε επίσης την αφοσίωση της Γαλλίας στην ασφάλεια του Ισραήλ, δηλώνοντας πως πάντα υποστήριζε και θα υποστηρίζει την περιοχή. Κατά την επίσκεψή του, συμμετείχε επίσης σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς πριν από ένα χρόνο. Σημείωσε πως η Γαλλία έχει ενεργοποιήσει στρατιωτικούς πόρους από τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, προκειμένου να υποστηρίξει το Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν, με σκοπό την αποτροπή πιθανών πυρηνικών όπλων και περιφερειακής αποσταθεροποίησης.

Πηγή: news.gr