Δραματική Ανθρωπιστική Κρίση Στα Σύνορα Λιβάνου και Συρίας
Κόσμος

Δραματική Ανθρωπιστική Κρίση Στα Σύνορα Λιβάνου και Συρίας




Τις τελευταίες 10 ημέρες, πάνω από 300.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι, έχουν διαφύγει από τον Λίβανο προς τη Συρία για να γλιτώσουν από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου, Άλι Χαμίε, ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό πλήγμα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο πέρασμα Μάσναα, στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, έχει αποκλείσει τη διαδρομή που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που προσπαθούν να σωθούν.

Ο Χαμίε τόνισε ότι το πλήγμα είχε στόχο μία περιοχή εντός του λιβανέζικου εδάφους και προκάλεσε τη δημιουργία ενός κρατήρα 4 μέτρων. Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) κατηγόρησαν την λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πέρασμα για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Συρία.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Αβιχά Αντράι, δήλωσε ότι η Ισραηλινή πλευρά δεν θα επιτρέψει τη λαθραία διέλευση όπλων και ότι είναι έτοιμοι να δράσουν αν χρειαστεί, όπως έχουν κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ο Χαμίε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι οι αρχές του Λιβάνου είναι αρμόδιες για τη διαχείριση του περάσματος Μάσναα.

Πηγή: news.gr