Εκτοξεύσεις Ρουκετών από τον Λίβανο και Αντεπίθεση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ
Κόσμος

Εκτοξεύσεις Ρουκετών από τον Λίβανο και Αντεπίθεση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ




Πέντε ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Ο στρατός σημείωσε ότι κάποιες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα, ενώ οι υπόλοιπες καταλήφθηκαν σε ανοιχτό έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές. Μετά την επίθεση, οι IDF ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στις οδηγίες για τους πολίτες.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση των πυραύλων, δηλώνοντας ότι είχαν στόχο τη βάση Γκλιλότ των IDF κοντά στο Τελ Αβίβ, η οποία φιλοξενεί τη Μονάδα Πληροφοριών Σημάτων 8200 και βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της Μοσάντ. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 190 βλήματα προς το Ισραήλ μέχρι τις 11 μ.μ. τοπική ώρα.

Οι IDF επίσης ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τον Σουχαΐλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ, σε μια επιχείρηση βομβαρδισμού στην περιοχή της Βηρυτού. Ο Χουσεϊνί χαρακτηριστικά αναφερόταν ως υπεύθυνος για στρατηγικές μεταφοράς όπλων από το Ιράν προς τη Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τη διανομή προηγμένου οπλισμού στις μονάδες της οργάνωσης. Οι ισραηλινές δυνάμεις τόνισαν ότι η Χουσεϊνί είχε ρόλο στον προϋπολογισμό και τη διαχείριση ευαίσθητων σχεδίων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

Πηγή: news.gr