Έλον Μασκ προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια καθημερινά μέχρι τις εκλογές για την υποστήριξη του Τραμπ
Κόσμος

Έλον Μασκ προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια καθημερινά μέχρι τις εκλογές για την υποστήριξη του Τραμπ




Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε άτομα που θα υπογράψουν διαδικτυακά μια αίτηση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, όπως εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Κατά την εκδήλωσή του στην Πενσιλβάνια, έδωσε ήδη μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν συμμετοχόντα, τον Τζον Ντρέερ, ο οποίος σύμφωνα με τον Μασκ δεν γνώριζε για την επιβράβευση αυτή.

Μέσω της δράσης του, ο Μασκ επιδιώκει να επηρεάσει την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, την οποία υποστηρίζει ανοιχτά. Η ειδική οργάνωση πολιτικής δράσης που ίδρυσε, η America PAC, έχει στόχο να κινητοποιήσει και να εγγράψει ψηφοφόρους για τον Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων της.

Η εκδήλωση στο Χάρισμπεργκ ήταν η τρίτη σε τρεις ημέρες στην Πενσιλβάνια, όπου ο Μασκ ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν εκ των προτέρων και να παρακινήσουν άλλους να το κάνουν. Τοποθετούμενος για τις φετινές εκλογές, προειδοποίησε ότι αν η Κάμαλα Χάρις κερδίσει, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την «τελευταία εκλογική διαδικασία» στις ΗΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι οι δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ μαρτυρούν την ικανότητά του να προκαλεί αναταραχή στο κατεστημένο, κάτι που, όπως είπε, δεν συμβαίνει με την Χάρις.

Ο Μασκ εκφράστηκε επίσης με σκληρές ατάκες εναντίον των Δημοκρατικών και της λογοκρισίας, επαναλαμβάνοντας την ιδέα ότι η εξόντωση πολιτικών όπως η Χάρις δεν έχει πραγματική αξία.

Η αίτηση που προώθησε από τους πολίτες αναφέρει την υποστήριξη για την Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία, και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κλήθηκαν να την υπογράψουν, κάτι που επιτρέπει στη America PAC να συλλέξει πληροφορίες και να κινητοποιήσει περισσότερους ψηφοφόρους υπέρ του Τραμπ.

Πηγή: news.gr