Ενταση και Εκρήξεις στη Βηρυτό από τις Αεροπορικές Επιθέσεις του Ισραήλ
Κόσμος

Ενταση και Εκρήξεις στη Βηρυτό από τις Αεροπορικές Επιθέσεις του Ισραήλ




Διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήττοντας τα νότια προάστια της Βηρυτού, με αποτέλεσμα οι εκρήξεις να συνταράξουν ολόκληρη την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Οι βομβαρδισμοί ήταν οι πιο σφοδροί που έχουν σημειωθεί από τον προηγούμενο μήνα, όταν κλιμακώθηκε η στρατιωτική ένταση κατά της Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναλυτές στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, η συγκεκριμένη επίθεση ήταν η μεγαλύτερη στοχευμένη δράση του Ισραήλ στη Βηρυτό έως τώρα. Στη διάρκεια της νύχτας, στήλες φωτιάς σε ερυθρούς και λευκούς τόνους ήταν ορατές σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από την πόλη.

Οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι κάτοικοι αντίκρισαν ένα γκρίζο νέφος που απλώθηκε πάνω από τη Βηρυτό, εν μέσω χαλασμάτων που σκόρπισαν οι βομβαρδισμοί στους δρόμους των νότιων προαστίων. Στήλες καπνού ήταν ορατές από την ίδια περιοχή.

“Η νύχτα του Σαββάτου ήταν η πιο βίαιη από όλες τις προηγούμενες νύχτες. Τα κτίρια σείονταν γύρω μας, ενώ για μια στιγμή είχα την αίσθηση ότι έγινε σεισμός. Έγιναν τόσοι πολλοί βομβαρδισμοί που δεν μπορούσαμε να τους μετρήσουμε, ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός,” δήλωσε ο Χαναν Αμπντουλάχ, κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: news.gr