Εντατικοποίηση των Ισραηλινών Επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ μετά από Σοβαρές Απώλειες
Κόσμος

Εντατικοποίηση των Ισραηλινών Επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ μετά από Σοβαρές Απώλειες




Ένας ανώτατος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ηγέτης της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή που στοχοθέτησε πολυκατοικία στη Βηρυτό, σύμφωνα με δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας. Ο αξιωματικός ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης ένα νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα πρέπει να έχει ανάπαυλα, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις κατά της οργάνωσης θα ενταθούν. «Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη και εντατική δράση σε όλα τα μέτωπα», τόνισε μετά από συνεδρίαση ανασκόπησης της ασφαλείας.

Στο παρελθόν, οι ισραηλινές επιδρομές έχουν προκαλέσει τον θάνατο και άλλων αξιοσημείωτων προσώπων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των Ιμπραχίμ Ακίλ και Φουάντ Σουκρ. Η σιιτική οργάνωση αντέτεινε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ περιλαμβάνουν τη διάθεση φυλλαδίων με περιεχόμενο που θεωρούν «πολύ επικίνδυνο», τα οποία περιλαμβάνουν κωδικό που μπορεί να καταστρέψει δεδομένα από κινητές συσκευές.

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο ενθαρρύνονται να αποχωρήσουν άμεσα, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις διαθέσιμες πτήσεις για να φύγουν.

Χθες, οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο ήταν οι πιο θανατηφόρες που έχουν σημειωθεί από το 2006, με περίπου 500 ανθρώπους να μετακινούνται από τον Λίβανο προς τη Συρία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται στην περιοχή.

Πηγή: news.gr