Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στο Ασντότ με έναν νεκρό και τραυματίες
Κόσμος

Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στο Ασντότ με έναν νεκρό και τραυματίες




Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από σφαίρες και τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση που έλαβε χώρα κοντά στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου της περιοχής. «Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από περιστατικό πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο 4, με τον έναν να πεθαίνει καθ’ οδόν», δήλωσε το νοσοκομείο Assouta του Ασντότ.

Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Το περιστατικό συνέβη στο σταυροδρόμι Γιαβνέ, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ, όπου δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και ερευνούν την κατάσταση. Ένας από τους τραυματίες είναι ένας γιατρός, ο οποίος προσπάθησε να παρέχει βοήθεια και χτυπήθηκε από άλλο όχημα.

Αυτή η επίθεση είναι η δεύτερη σε μια εβδομάδα, μετά από προηγούμενο περιστατικό στην πόλη Χαντέρα, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι. Η Χαμάς είχε χαρακτηρίσει εκείνη την επίθεση ως «ηρωική επιχείρηση» και κάλεσε σε περαιτέρω επιθέσεις.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στις αρχές Οκτωβρίου επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια άλλη επιχείρηση με πυροβόλα όπλα και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ, για την οποία ανέλαβε ευθύνη η Χαμάς.

Πηγή: news.gr