Εξαιρετικά Σκληρές Δηλώσεις του Ερντογάν και Αντίκτυπος στην Παγκόσμια Πολιτική
Κόσμος

Εξαιρετικά Σκληρές Δηλώσεις του Ερντογάν και Αντίκτυπος στην Παγκόσμια Πολιτική




Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, απάντησε στις σφοδρές δηλώσεις του Τούρκου προεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας: «Ο δικτάτορας Ερντογάν μιλάει για ελευθερία βιασμού, ελευθερία να σκοτώνεις μωρά». Σημείωσε ότι «στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ο ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους εγκληματίες της Χαμάς, ενώ ο Ερντογάν τους επαινεί και τους χαρακτηρίζει ως ‘μαχητές της ελευθερίας’ που πολεμούν για την Τουρκία».

Ο Κατζ ανέφερε επίσης ότι η ελευθερία, σύμφωνα με τον Ερντογάν, περιλαμβάνει πράξεις όπως η βία και η κακοποίηση, καθώς και η καύση μωρών και η βεβήλωση πτωμάτων. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλά την Τουρκία στους συμμάχους της Μουσουλμάνους Αδελφούς και διαγράφει την κληρονομιά του Ατατούρκ», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, υπογράμμισε ότι η Χαμάς δίνει έναν αγώνα στη Γάζα «και για την Τουρκία», επαναλαμβάνοντας ότι δεν θεωρεί την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση αλλά αντιστασιακή.

Πηγή: news.gr