Η αυτοβιογραφία του Πάπα Φραγκίσκου θα κυκλοφορήσει το 2025
Κόσμος

Η αυτοβιογραφία του Πάπα Φραγκίσκου θα κυκλοφορήσει το 2025




Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Hope (Ελπίδα)», θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025 από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House (PRH). Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την πρώτη αυτοβιογραφία που γράφεται από έναν εν ενεργεία Πάπα.

Η διαδικασία συγγραφής του βιβλίου διήρκησε έξι χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιταλό εκδότη και συγγραφέα Κάρλο Μούσο. Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο βιβλίο του ως την ιστορία ενός ταξιδιού ελπίδας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της οικογένειάς του και του λαού του. «Είναι το βιβλίο εκείνων που ταξίδεψαν μαζί μου, εκείνων που προηγήθηκαν και εκείνων που θα ακολουθήσουν», δήλωσε.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί η έκδοσή του να ακολουθήσει τον θάνατο του Πάπα. Ωστόσο, η γιορτή του Ιωβηλαίου το 2025, που είναι αφιερωμένη στη συγχώρεση και την πνευματική αναγέννηση, καθώς και οι «ανάγκες της εποχής μας», οδήγησαν τον Πάπα να αποφασίσει την κυκλοφορία του βιβλίου εν ζωή.

Το «Hope» φωτίζει τη ζωή του Ποντίφικα, ξεκινώντας από τις ρίζες της οικογένειάς του στην Ιταλία και τη μετανάστευσή τους στη Λατινική Αμερική. Δημοσιεύονται μάλιστα φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Ο Κάρλο Μούσο περιγράφει την περίοδο συγγραφής ως «μια μακρά και έντονη περιπέτεια».

Τέλος, σύμφωνα με τον Guardian, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 80 χώρες στις 14 Ιανουαρίου του 2025. Πηγή: news.gr