Η Boeing Προχωρά σε Σαρωτικές Μειώσεις Προσωπικού για να Αντιμετωπίσει τις Οικονομικές Προκλήσεις
Κόσμος

Η Boeing Προχωρά σε Σαρωτικές Μειώσεις Προσωπικού για να Αντιμετωπίσει τις Οικονομικές Προκλήσεις




Η Boeing προχωρά σε ριζικές περικοπές προσωπικού, μειώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 17.000, ή περίπου 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από μια συνεχιζόμενη απεργία των 33.000 εργαζομένων της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, η οποία παρέλυσε την παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777. Ο εκτελεστικός διευθυντής Κέλι Όρτμπεργκ, στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, επισήμανε ότι η μείωση του προσωπικού είναι απαραίτητη ώστε η εταιρεία να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα και να επικεντρωθεί στις προτεραιότητές της.

Η Boeing αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καταγράφοντας απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους και καθυστερώντας τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος. Οι περικοπές θα περιλαμβάνουν τόσο στελέχη της διοίκησης όσο και εργαζόμενους σε διάφορους τομείς της εταιρείας. Η ανακοίνωση για τη μείωση των θέσεων εργασίας είχε άμεσες επιπτώσεις, καθώς η τιμή των μετοχών της Boeing μειώθηκε κατά 1,1%.

Παρά τις δυσκολίες αυτές, η εταιρεία ανέφερε έσοδα προ φόρων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τομέα της άμυνας, καθώς και από δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών. Επιπλέον, στις 20 Σεπτεμβρίου, η Boeing απομάκρυνε τον υπεύθυνο του προβληματικού τομέα διαστήματος και άμυνας, Τεντ Κόλμπερτ. Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, κατά την οποία η εταιρεία αναμένει έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέσες απώλειες ανά μετοχή τα 9,97 δολάρια και βελτιωμένη λειτουργική ρευστότητα στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η Boeing προγραμματίζει να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της παραγωγής και των σχέσεών της με τους εργαζόμενους, προσδοκώντας να ανακτήσει τη δυναμική της στην αγορά. Πηγή: news.gr