Η Δύναμη της Αντίστασης και η Πρόβλεψη της Τελικής Νίκης στην Παλαιστίνη και το Λίβανο
Κόσμος

Η Δύναμη της Αντίστασης και η Πρόβλεψη της Τελικής Νίκης στην Παλαιστίνη και το Λίβανο




Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι η πρόσφατη απώλεια διοικητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, λόγω ισραηλινών επιθέσεων, δεν θα καταστείλει το ισλαμιστικό κίνημα της χώρας. Σε ομιλία του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν-Ιράκ, ανέφερε ότι, παρόλο που οι απώλειες είναι σημαντικές, η οργανωτική σταθερότητα και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ παραμένουν ισχυροί.

«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, γεγονός που ανέφερε ότι προκάλεσε ζημιά στην οργάνωση, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να την γονατίσει», δήλωσε ο Χαμενεΐ. «Η παλαιστινιακή και η λιβανική αντίσταση θα επιτύχουν την τελική νίκη», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ σκοτώνει αμάχους λόγω της αδυναμίας του να νικήσει τους αντιπάλους του.

Επιπλέον, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στον Λίβανο, παρά τις δηλώσεις της Ουάσινγκτον ότι δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια του Ισραήλ. Ο Χαμενεΐ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «γνωρίζουν και αναμειγνύονται», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν χρειάζεται μια νίκη του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: news.gr