Η Επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία και η Δημόσια Εμφάνισή του στην Καμπέρα
Κόσμος

Η Επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία και η Δημόσια Εμφάνισή του στην Καμπέρα




Αμέσως μετά την άφιξή του στη χώρα, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση το πρωί της Κυριακής, συμμετέχοντας σε μία λειτουργία στην αγγλικανική εκκλησία Saint Thomas, στους βόρειους προαστιακούς του Σίδνεϊ. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το ναό, εκφράζοντας την υποστήριξή τους με λουλούδια και σημαίες. Μετά τη λειτουργία, ο μονάρχης εκφώνησε έναν σύντομο λόγο devant το νομοθετικό συμβούλιο της Νότιας Νέας Ουαλίας, όπου επαίνεσε τη «δύναμη και την υπόσχεση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας». Έκανε και μία αυτοσαρκαστική αναφορά στην ηλικία του, λέγοντας ότι είναι ανησυχητικό πως επισκέπτεται την Αυστραλία για πρώτη φορά εδώ και περίπου 60 χρόνια, πριν καταλήξει με την ανακοίνωση ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι εδώ ως βασιλιάς.

Ο 75χρονος Κάρολος έφτασε στο Σίδνεϊ το βράδυ της Παρασκευής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα. Μετά τη διάγνωση του καρκίνου του, πέρασε το Σάββατο σε ανάπαυση. Το πρόγραμμα της παραμονής του στην Αυστραλία θα είναι ελαφρύτερο από τα παραδοσιακά, καθώς η υγεία του έχει αναγκάσει τον βασιλιά να αποφύγει μακρές και απαιτητικές επαφές με το κοινό.

Οι Αυστραλοί αναμένονται να έχουν μια ακόμη ευκαιρία να δουν τον βασιλιά, καθώς αναμένεται να επισκεφθεί την Καμπέρα, την πρωτεύουσα της χώρας, την επόμενη ημέρα. Αυτή η περιοδεία, διάρκειας 9 ημερών, που περιλαμβάνει και τις νήσους Σαμόα, είναι η πρώτη σημαντική μετά την ενθρόνισή του και την ανακοίνωση της κατάστασης υγείας του. Παράλληλα, κοντά στην εκκλησία συγκεντρώθηκε και ομάδα διαδηλωτών, που κρατούσαν πλακάτ ζητώντας τη «αποαποικιοποίηση» της Αυστραλίας.

Πηγή: news.gr