Η Ισραηλινή Επιθετικότητα Στοχεύει και την Τουρκία Σύμφωνα με τον Ερντογάν
Κόσμος

Η Ισραηλινή Επιθετικότητα Στοχεύει και την Τουρκία Σύμφωνα με τον Ερντογάν




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία», προσθέτοντας ότι η χώρα του θα αντιταχθεί σε αυτή την «κρατική τρομοκρατία» με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Γάζα και τον Λίβανο, καταγγέλλοντας την ισραηλινή κυβέρνηση που, όπως είπε, προσπαθεί να παρασύρει τις χώρες της περιοχής σε συγκρούσεις μέσω προκλήσεων.

«Μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας», σημείωσε. Κυρίως, κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία και τρομοκρατικές ενέργειες, ισχυριζόμενος ότι «η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας».

Προειδοποίησε το Ισραήλ σχετικά με τις συνέπειες της χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο, λέγοντας ότι δεν θα είναι ίδιες με προηγούμενες κατοχές. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατέληξε λέγοντας πως το κοινοβούλιο θα καθοδηγήσει τη χώρα με αξιοπρέπεια και κοινή λογική, εν μέσω μιας κλονισμένης παγκόσμιας τάξης.

Πηγή: news.gr