Η Ισραηλινή Κυβέρνηση Δεσμεύεται να Συνεχίσει τον Αγώνα κατά της Χεζμπολάχ μέχρι τη Νίκη
Κόσμος

Η Ισραηλινή Κυβέρνηση Δεσμεύεται να Συνεχίσει τον Αγώνα κατά της Χεζμπολάχ μέχρι τη Νίκη




Η ισραηλινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Πέμπτη την απόφασή της να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ μέχρι «τη νίκη», απορρίπτοντας τις διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία. Σε δηλώσεις του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τους εκτοπισμένους πολίτες στα σπίτια τους.

Μιλώντας στο πλαίσιο των δημοσίων δηλώσεων, ο Νετανιάχου εξέφρασε εκτίμηση για τις αμερικανικές προσπάθειες σχετικά με τη διπλωματική προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς, σε ξεχωριστές δηλώσεις, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συμφωνηθεί εκεχειρία, ακόμα και καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Λιβανέζικη επικράτεια.

Η κατάσταση στο Λίβανο έχει κλιμακωθεί, με τον ισραηλινό στρατό να έχει πλήξει εκατοντάδες στόχους, κυρίως της Χεζμπολάχ, προκαλώντας σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, οι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 600 άτομα, με εκατοντάδες αιτούντες άσυλο να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, έχει προχωρήσει σε εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον ισραηλινών στόχων. Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναφέρει σχετικά περιορισμένες ζημιές, ωστόσο η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ, ενώ οι Γαλλικές και άλλες δυτικές κυβερνήσεις καταδίκασαν την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και κάλεσαν σε άμεσες διπλωματικές προσπάθειες. Η ασφάλεια της περιοχής παραμένει εύθραυστη, και οι ανησυχίες για μια ευρύτερη κλιμάκωση του πολέμου είναι σοβαρές.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι εξελίξεις συνεχώς μεταβάλλονται, καθώς οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν τις στρατιωτικές και πολιτικές πιέσεις προκειμένου να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Πηγή: news.gr