Η Κηδεία του Στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν και η Επανεμφάνιση του Ισμαήλ Καανί στην Τεχεράνη
Κόσμος

Η Κηδεία του Στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν και η Επανεμφάνιση του Ισμαήλ Καανί στην Τεχεράνη




Ο στρατηγός Αμπάς Νιλφορουσάν, μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό μαζί με τον Χασάν Νασράλα, επικεφαλής της λιβανέζικης Χεζμπολάχ. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του ιμάμη Χουσεΐν στο κέντρο της Τεχεράνης, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κρατώντας ιρανικές, παλαιστινιακές και κίτρινες σημαίες της Χεζμπολάχ και φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ».

Ο Ιρανός διοικητής Ισμαήλ Καανί, ο οποίος είναι επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, της μονάδας εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, επανεμφανίστηκε δημοσίως στην κηδεία, μετά από μια περίοδο απουσίας, κατά την οποία κυκλοφορούσαν φήμες για πιθανή κακή κατάσταση της υγείας του ή ακόμα και για την υποτιθέμενη απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Περίπου 200 πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ ως αντίποινα για τον θάνατο του Νασράλα, του Νιλφορουσάν και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιούλιο στην Τεχεράνη σε επίθεση που αποδόθηκε στο Ισραήλ. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική επίθεση, εν μέσω της έντονης κλιμάκωσης της κατάστασης στην περιοχή.

Πηγή: news.gr