Η πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν και η μάχη του με την ασθένεια στη φυλακή
Κόσμος

Η πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν και η μάχη του με την ασθένεια στη φυλακή




Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκισης για διάφορους βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις. Παρόλο που εκτίει την ποινή του, οι υγειονομικές του καταστάσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία, καθώς διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία.

Ειδικότερα, ο 72χρονος Γουάινστιν βρίσκεται σε θεραπεία και υποβάλλεται σε παρακολούθηση σε φυλακή της Νέας Υόρκης. Η σοβαρότητα της κατάστασής του αποτυπώθηκε πρόσφατα όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν για νέα κατηγορία σε βάρος του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παρουσίασε σωματικά σημάδια αδυναμίας, καθισμένος σε αναπηρική καρέκλα και φαίνοντας χλωμός.

Η διάγνωση του καρκίνου του μυελού των οστών ήρθε μετά από σειρά προβλημάτων υγείας που υπήρξαν στη ζωή του, ενώ το πρώην αφεντικό των στούντιο Miramax είχε υποβληθεί επίσης σε “χειρουργική επέμβαση στην καρδιά”, με εκπρόσωπό του να αναφέρει ότι παραμένει “εκτός κινδύνου προς το παρόν”.

Η απασχόληση της κοινής γνώμης με τα θέματα υγείας του Γουάινστιν έχει προκαλέσει ανησυχίες στους προσβληθέντες, με εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική του ζωή θα πρέπει να παραμένουν έξω από τη δημόσια συζήτηση. Παρά την πρόσφατη καταδίκη του, ο Γουάινστιν έχει ασκήσει έφεση και δεν έχει παραδεχτεί δημόσια ότι οι σχέσεις του με τις γυναίκες δεν ήταν συναινετικές.

Πηγή: news.gr