Η στρατηγική ενημέρωση και η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς από τις ισραηλινές δυνάμεις
Κόσμος

Η στρατηγική ενημέρωση και η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς από τις ισραηλινές δυνάμεις




Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) είχαν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του Γιαχία Σινουάρ, του ηγέτη της Χαμάς, στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν «ύποπτες κινήσεις ατόμων σε ημιερειπωμένο κτίριο», και οι στρατιώτες έλαβαν εντολή να ανοίξουν πυρ. Η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποτυπώνει τη στιγμή της εξόντωσης του Σινουάρ, με στρατιώτες να τον αντιμετωπίζουν απροετοίμαστο.

Οι IDF γνωρίζουν τη θέση του Σινουάρ λόγω ευρημάτων DNA που συλλέχθηκαν από το υπόγειο συγκρότημα όπου διανυκτέρευε, το οποίο βρισκόταν κοντά σε ένα τούνελ όπου είχαν δολοφονηθεί έξι Ισραηλινοί όμηροι τον Αύγουστο. Πιστεύεται ότι είχε μεταφερθεί στη Ράφα από τη Χαν Γιουνίς υπό συνθήκες στρατιωτικής πίεσης, και συνέχιζε να παραμένει στον υπόγειο κόσμο, ενδεχομένως και το 90% του χρόνου του.

Αφού εξαλείφθηκε ο Σινουάρ, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακάλυψαν στο σώμα του 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια). Οι δυνάμεις εντόπισαν και πολλές σήραγγες και εχθρικές θέσεις στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας έτσι τη στρατηγική τους να καταστρέψουν υποδομές του εχθρού.

Τα αναγνωριστικά drone απέδειξαν την κίνηση του Σινουάρ και άλλων «στόχων» που απομακρύνονταν από το κτίριο που ισοπεδώθηκε. Παρά τις δυσκολίες, οι στρατιώτες του IDF παρουσίασαν τον Σινουάρ να μην έχει συνειδητοποιήσει την απειλή που τον περιέβαλλε.

Πηγή: news.gr