Η Τέιλορ Σουίφτ αναδεικνύεται η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο
Κόσμος

Η Τέιλορ Σουίφτ αναδεικνύεται η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο




Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η πιο πλούσια γυναίκα μουσικός στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αφού εμφανίστηκε στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes τον Απρίλιο του 2023, οι τελευταίες της οικονομικές πληροφορίες ανανεώθηκαν στις 5 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας τα έσοδα από την περιοδεία της «Eras» και τις πωλήσεις του μουσικού της καταλόγου.

Η Σουίφτ ξεπερνά τη Rihanna, η οποία κατέχει καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά σύμφωνα με το Forbes, η Rihanna παραμένει η «πιο πλούσια γυναίκα μουσικού όλων των εποχών», με πλούτο που έφτασε κάποτε τα 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η Τέιλορ Σουίφτ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους μουσικούς παγκοσμίως, πίσω από τον Jay-Z, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, η Σουίφτ έχει κερδίσει 600 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα και τις περιοδείες της, καθώς και άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια από τον μουσικό της κατάλογο. Ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων προέρχεται από τα άλμπουμ που ηχογράφησε ξανά, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο των ηχογραφήσεων της. Η τελευταία επανακυκλοφορία της, το άλμπουμ «1989» του 2014, ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού δίσκου.

Επιπλέον, το Forbes αναφέρει ότι η Σουίφτ κέρδισε 125 εκατομμύρια δολάρια από ακίνητα, καθώς και 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα δικαιώματα streaming στο Spotify τον προηγούμενο χρόνο, κυρίως λόγω των άλμπουμ «Midnights» του 2022 και «1989 (19 Έκδοση Taylor)». Δημοσιεύματα από το Bloomberg αναφέρουν ότι η Τέιλορ Σουίφτ έγινε δισεκατομμυριούχος το 2023, με την περιοδεία της «Eras» να είναι η πρώτη που συγκέντρωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η ταινία που συνόδεψε τις συναυλίες της κατέρριψε κάθε ρεκόρ.

Πηγή: news.gr