Η τραγική ιστορία της Σιρέλ Γκολάν και η ανάγκη για καλύτερη υποστήριξη των επιζώντων από τραυματικά συμβάντα
Κόσμος

Η τραγική ιστορία της Σιρέλ Γκολάν και η ανάγκη για καλύτερη υποστήριξη των επιζώντων από τραυματικά συμβάντα




Η 22χρονη Σιρέλ Γκολάν, η οποία επέζησε από την αιματηρή επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, έβαλε τέλος στη ζωή της σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων της. Η Σιρέλ υπέφερε από μετατραυματικό στρες, όπως αποκάλυψε η οικογένειά της, και είχε νοσηλευτεί δύο φορές στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης χορού Zumba, που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για ψυχολογική υποστήριξη των επιζώντων.

Ο αδελφός της, Εγιάλ, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Σιρέλ. «Είδα ότι είχε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως η κοινωνική απόσυρση. Της ζήτησα να φροντίσει τον εαυτό της, αλλά ανέφερε ότι δεν λάμβανε βοήθεια από το κράτος», είπε. Παρά τις προκλήσεις, η οικογένεια προσπαθούσε να την ενθαρρύνει να ζητήσει θεραπεία, αλλά εκείνη υποστήριξε ότι οι κρατικές αρχές δεν της παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη.

Ο Εγιάλ τόνισε ότι οι αρχές δεν αναγνώρισαν επίσημα την Σιρέλ ως θύμα του συγκεκριμένου περιστατικού και δήλωσε: «Το κράτος σκότωσε την Γκολάν. Αν δεν ξυπνήσουν, θα υπάρξουν περισσότερες περιπτώσεις όπως αυτή». Η οικογένεια είχε δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων για να βοηθήσουν την Σιρέλ να διαφύγει από την επίθεση. Ευτυχώς, διασώθηκε από έναν αστυνομικό μετά την αρχική της επιβίβαση σε ένα όχημα που έγινε “όχημα θανάτου” με 11 θύματα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η Σιρέλ ήταν η μικρότερη από τα πέντε παιδιά και άφησε πίσω της τους γονείς της και τους τέσσερις αδερφούς της. Το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών ευθύνεται για την κατάσταση, δηλώνοντας ότι η Γκολάν λάμβανε ήδη θεραπεία πριν και μετά την τραγωδία. Οι γονείς και τα αδέλφια της ελπίζουν ότι η περίπτωση της θα πυροδοτήσει περισσότερη ευαισθητοποίηση και βελτίωση της ψυχολογικής υποστήριξης για τους επιζώντες.

Πηγή: news.gr