Ισραήλ και Χεζμπολάχ σε Σφοδρή Αντιπαράθεση με Διεθνείς Επικρίσεις κατά των Βομβαρδισμών στον Λίβανο
Κόσμος

Ισραήλ και Χεζμπολάχ σε Σφοδρή Αντιπαράθεση με Διεθνείς Επικρίσεις κατά των Βομβαρδισμών στον Λίβανο




Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς επικρίσεις που προκύπτουν από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στον Λίβανο. Το Ισραήλ έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύουν πως η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυρομαχικά σε κατοικίες. Αναφέρθηκε ότι μεταξύ των όπλων που εντοπίστηκαν σε σπίτια του Λιβάνου περιλαμβάνονται πύραυλοι κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ένας από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι η χώρα του “συντρίβει αυτό που είχε κατασκευάσει η Χεζμπολάχ εδώ και 20 χρόνια”.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε ότι τη Δευτέρα χτυπήθηκαν περίπου 1.600 στόχοι της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, με την πλειονότητα αυτών να αφορά αποθηκευμένα όπλα σε κατοικίες. Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Herzi Halevi, αναφέρθηκε σε “προληπτική επιθετική επιχείρηση”. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες του Λιβάνου να εγκαταλείψουν περιοχές όπου ενδέχεται να υπάρχουν οι αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου, ο Χαγκάρι παρουσίασε φωτογραφίες που έδειχναν έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς τοποθετημένο σε εκτοξευτή στη σοφίτα ενός σπιτιού, υπαινισσόμενος ότι οι πολίτες γύρω από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες. Η δήλωση ότι “πρόκειται για μια άμεση και πραγματική απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες” υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ δημοσιοποίησε και βίντεο από αεροπορικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών όπου οι ισχυρισμοί υποδεικνύουν τη χρήση πολιτικών υποδομών από τη Χεζμπολάχ ως αποθήκες οπλών. Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει έως τώρα το θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων και έχουν τραυματίσει εκατοντάδες άλλους.

Πηγή: news.gr