Ισραηλινές Δυνάμεις Επιχειρούν Στο Νότιο Λίβανο Εναντίον Χεζμπολάχ
Κόσμος

Ισραηλινές Δυνάμεις Επιχειρούν Στο Νότιο Λίβανο Εναντίον Χεζμπολάχ




Ισραηλινές δυνάμεις έχουν διενεργήσει επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο για μήνες, εντοπίζοντας τούνελ και κρυφές αποθήκες όπλων που βρίσκονται κάτω από κατοικίες. Από την άλλη πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίας επιχείρησης κατά θέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην περιοχή. Ο εκπρόσωπός του, Ντανιέλ Χαγκάρι, επισήμανε ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποκάλυψαν σχέδια εισβολής της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, που θα μπορούσαν να είναι παρόμοια με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε ένα πλήγμα ακριβείας στην πρωτεύουσα Βηρυτό, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις εντείνονται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού. Παράλληλα, ο στρατός έχει επιστρατεύσει άλλες τέσσερις ταξιαρχίες εφέδρων για να σταλεί στο βόρειο μέτωπο.

Ο Χαγκάρι σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες της επιχείρησης είναι απόρρητες, ωστόσο υπογράμμισε τις προσπάθειες του Ισραήλ να αποκαλύψει τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία της Χεζμπολάχ, τα οποία θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν καταγράψει βίντεο με κάμερες σώματος, καθώς και χάρτες της περιοχής, προκειμένου να τεκμηριώσουν τα ευρήματα.

Πηγή: news.gr