Κάλεσμα για Ειρήνη και Ελευθερία από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ προς τον Λαό του Λιβάνου
Κόσμος

Κάλεσμα για Ειρήνη και Ελευθερία από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ προς τον Λαό του Λιβάνου




Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, έκανε δηλώσεις απευθυνόμενος στους πολίτες του Λιβάνου μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, τονίζοντας ότι η Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στη χώρα τους. «Σκοτώσαμε τον Χασάν Νασράλα, τον διάδοχό του Χασέμ Σαφιεντίν και τους διαδόχους τους», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ δεν είχε ποτέ τόση αδυναμία όσο τώρα.

«Η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει τον Λίβανο σε στρατηγική βάση του Ιράν, το οποίο χρηματοδοτεί και εξοπλίζει αυτή την τρομοκρατική οργάνωση», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κάλεσε τους Λιβανέζους να πάρουν πίσω τη χώρα τους, ώστε να μπορέσουν να ξαναχτίσουν ένα μέλλον γεμάτο ειρήνη και ευημερία. «Εάν δεν το κάνετε, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να σας εκθέτει σε έναν ευρύτερο πόλεμο. Χριστιανοί, Δρούζοι, Σουνίτες και Σιίτες υποφέρετε εξαιτίας του», υπογράμμισε.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τη δράση του κατά της Χεζμπολάχ, κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του. «Σήμερα, σας ρωτώ: Αξίζει τον κόπο αυτή η κατάσταση; Γιατί δεν χρειάζεται να είναι έτσι», δήλωσε, απευθυνόμενος στους γονείς στο Λίβανο, ενθαρρύνοντάς τους να φροντίσουν το μέλλον των παιδιών τους.

«Έχετε τη δυνατότητα να δράσετε και να αλλάξετε αυτή την κατάσταση. Σας αξίζει να ζείτε σε ένα Λίβανο που υπήρξε κάποτε το μαργαριτάρι της Μέσης Ανατολής», επεσήμανε. Στο τέλος του μηνύματός του, κάλεσε όλους να αντισταθούν και να αποδεσμεύσουν τη χώρα τους από τη Χεζμπολάχ, προβάλλοντας την ελπίδα για μια φωτεινότερη μελλοντική προοπτική.

Πηγή: news.gr