Καταστροφές και απώλειες από την επέλαση του τυφώνα Helene στην Αμερική
Κόσμος

Καταστροφές και απώλειες από την επέλαση του τυφώνα Helene στην Αμερική




Εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας Helene, η οποία έπληξε τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι θάνατοι καταγράφηκαν κυρίως στη Νότια Καρολίνα (22), Τζόρτζια (17), Φλόριντα (11), Βόρεια Καρολίνα (2) και Βιρτζίνια (1).

Ο τυφώνας Helene κατέφθασε στη βορειοδυτική Φλόριντα την Πέμπτη, με ανέμους που άγγιζαν τα 225 χλμ/ώρα, κατατάσσοντας τον σε κατηγορία 4 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Οι ισχυροί άνεμοι συνδυάστηκαν με έντονες βροχοπτώσεις, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή. «Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταιγίδες της σύγχρονης ιστορίας για ορισμένες περιοχές στο δυτικό τμήμα της πολιτείας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ.

Σύμφωνα με το poweroutage.us, την επομένη του τυφώνα, πέρα από ένα εκατομμύριο καταναλωτές στη Νότια Καρολίνα δεν είχαν ρεύμα, ενώ περίπου 730.000 στην Τζόρτζια και πολλές χιλιάδες σε άλλες πολιτείες παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Συνεργεία εργάζονται σκληρά για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας και την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν σπίτια, δρόμοι και επιχειρήσεις.

«Θλίβομαι βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Helene», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς». Στο Σένταρ Κι, ένα μικρό νησί στη Φλόριντα, οι στέγες σπιτιών καταστράφηκαν από την ένταση των ανέμων.

Πηγή: news.gr